Η RENAULT ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

COLOR YOUR DAY by RENAULT
December 7, 2020
Το νέο Renault CAPTUR είναι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 για την Ελλάδα!
December 23, 2020

Renault ZOE: Το bestseller ηλεκτρικό επιβατικό (EV) στην Ευρώπη.

Renault Kangoo Z.E.: Το best seller ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό (EVLCV) στην Ευρώπη.

Η Renault έχει πουλήσει φέτος πάνω από 95.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, η Renault ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, με 95.985 πωλήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2020. Η απόδοση αυτή αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης του 80% στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ικανότητα της γκάμας Z.E. της Renault να ανταποκρίνεται στις ποικιλόμορφες απαιτήσεις και ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Το Renault ZOE 3ης γενιάς, με τη μοντέρνα σχεδίασή του και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ξεκάθαρα την κορυφαία πρόταση της κατηγορίας του, αναφορικά με την αυτονομία, την χρηστικότητα, αλλά και την συνολική οδηγική εμπειρία που προσφέρει. Το Renault ZOE παραμένει το No1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό επιβατικό της Ευρώπης. Περισσότερα από 84.000 ΖΟΕ έχουν πουληθεί από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δηλαδή σχεδόν διπλάσιος αριθμός από τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν την ίδια περίοδο το 2019. Το ΖΟΕ αποτελεί, άλλωστε, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις σε μεγάλες αγορές, όπως αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Είναι αξιοσημείωτο το ότι από τότε που λανσαρίστηκε η 1η γενιά του μοντέλου έχουν πουληθεί στην Ευρώπη πάνω από 280.000 ΖΟΕ.

Renault ΖΟΕ

Το Renault KANGOO Z.E., από το 2010 που λανσαρίστηκε, παραμένει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό στην Ευρώπη με συνολικές πωλήσεις 57.595 μονάδων. Από τις αρχές του έτους, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου έχουν ταξινομηθεί 8.498 KANGOO Z.E., γεγονός που σημαίνει ότι το ένα στα τρία ηλεκτρικά LCV που πωλούνται στην Ευρώπη, είναι Renault KANGOO.

Το Renault TWINGO Electric, που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ευρώπη, θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία του, με 1.760 πωλήσεις για το διάστημα αναφοράς. Με σημαντικά πλεονεκτήματα για την κυκλοφορία στην πόλη όπως η ευελιξία, η προσαρμοστικότητά του στις ανάγκες του οδηγού και η αυτονομία των 190 χιλιομέτρων (WLPT) (που φτάνουν μέχρι και τα 270 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο (WLTP), το TWINGO Electric αποτελεί την ιδανική συντροφιά στις καθημερινές μετακινήσεις.

Ο Gilles Normand, Αντιπρόεδρος του τομέα Ηλεκτρικών Οχημάτων και Υπηρεσιών Κινητικότητας, δήλωσε ότι «παρά την πανδημία, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη συνεχίζουν πολύ δυναμικά την ανοδική πορεία τους, με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 70-80% στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων αντιπροσωπεύουν, αυτή τη στιγμή, το 5% επί συνόλου αγοράς. Κατά τη διάρκεια της πορείας του, το ΖΟΕ κέρδιζε πάντα τα εύσημα για την χρηστικότητά του και την κορυφαία αυτονομία του, γεγονός που του έχει χαρίσει τον τίτλο του best seller ηλεκτρικού στην Ευρώπη και φέτος μέχρι και τον Νοέμβριο».

Η πλήρης γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault περιλαμβάνει ακόμα το TWIZY, με πωλήσεις άνω των 31.000 μονάδων καθώς και το MASTER Z.E., το van με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως 3,5 τόνους. Χάρη στην εξειδίκευσή της στην ηλεκτροκίνηση, η Renault προσφάτως παρουσίασε το επόμενο κεφάλαιο της ηλεκτρικής γκάμας της, το Megane eVision. Βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από αυτό το πρωτότυπο, θα είναι η απάντηση της Renault για το μελλοντικό, μικρομεσαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Renault, παράλληλα, με την πλήρως ηλεκτρική της γκάμα προσφέρει και υβριδικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις των πιο δημοφιλών μοντέλων της, CLIO, CAPTUR, MEGANE, καθώς και του επερχόμενου ΑRKANA.

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close